Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gezi Parkı davasından dolayı hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla toplandı. Ancak oturum, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın konuşması sonrası yaşanan kargaşa ve kavga ile dikkat çekti.

TANSİYON YÜKSELDİ, MECLİS’TE KAVGA ÇIKTI

TBMM'deki özel oturumda, toplantı yeter sayısı olan 200'e ulaşıldı ve oturumu yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Ahmet Şık'a söz verdi. Şık, konuşmasına başlamadan önce AK Parti sıralarına dönerek, "Sizde hiç utanma yok. Zerre miktar utanmanız yok. Haysiyetiniz yok" ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine AK Parti milletvekilleri kürsüye yürüdü.

HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

AK Parti  Grup Başkanı Abdullah Güler, Şık’a “Kes sesini” şeklinde tepki gösterdi. Şık ise Güler’in bu tepkisine “Sensin şerefsiz” diyerek karşılık verdi. Meclis’te gerilim tırmandı ve AK Parti sıralarından gelen tepkilere rağmen Şık, konuşmasına devam etti. Şık, kürsüden AK Parti milletvekillerine yönelik olarak, “Hepinizin toplamının bu memlekete Atalay kadar hayrı dokunsa ömür boyu şükür namazı kılacak insanlarsınız. Bu ülkenin en büyük terör örgütü bu sıralarda oturanlardır” şeklinde sert ifadelerde bulundu.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

OTURUMA ARA VERİLDİ

Yaşanan kavga ve gerilimin ardından, TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, oturuma 15 dakika ara verdi.

Kaynak: İHA