Yaklaşık 200 bin uzman çavuşu yakından ilgilendiren Milli Savunma Bakanlığı Teşkilat Kanunu ile ilgili görüşmelere TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda devam ediliyor.

Uzman çavuşların mesleki yeterlilikleri ile ilgili maddenin görüşülmesi sırasında söz alan Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı (TEMUD) Ali Tilkici, komisyona yeni bir öneride bulundu.

Yasanın bu haliyle çıkması durumunda uzman çavuşların mağdur olacağına dikkat çeken Tilkici, “bu yasa vicdani değildir” dedi.

Söz konusu yasanın yürürlüğe girmesi durumunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yapan 200 binin üzerindeki uzman çavuşun mesleklerini endişeyle yerine getirmek zorunda kalacaklarını ifade eden Tilkici şunları söyledi:

Diyarbakır anneleri "aileler dağıtıldı" haberlerini yalanladı! Diyarbakır anneleri "aileler dağıtıldı" haberlerini yalanladı!

MAHKEME ÖNERİSİ

“Bu kanun uzman çavuşların mesleki hayatını amirin iki dudağı arasına bırakıyor. Bu kanunda atış, spor ve eğitim faaliyetlerinde standartlara ulaşamayanların amirin tutacağı her türlü belge ve tutanak ile sözleşmelerinin feshedilmesine neden olacak diyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir meslek dalında yeni başlayıp da emekli olana kadar değerlendirilen bir meslek dalı yok. Bu maddeye göre şu anda Suriye’deki 53 yaşındaki keskin nişancı uzman çavuşun, atışta ve sporda başarılı olamadığı takdirde sözleşmesi feshedilecek, emekli olamayacak. Eğer, kabul ederseniz benim bir önerim var: Bu tür konuların mahkemelerin değerlendirmesini istiyoruz.”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş