Gündem

TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 ile bitenlere müjde! Bakanlıktan öğrencilere 5 bin lira yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik ekonomik yardımlarını sürdürüyor. Bu çerçevede, öğrencilere de önemli bir destek sağlanacak. Kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4, 6, 8 ile biten üaniversite öğrencilerine 5 bin lira ödeme yapılacak. İşte detaylar…

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı, engelli, dul ve yardıma muhtaç vatandaşlara ekonomik destekler sunarak, bu kesimlerin mali yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor. Bu destekler arasına son zamanlarda üniversite öğrencileri de dahil edildi. Bakanlık, başka bir ilde eğitim gören üniversite öğrencilerine 5 bin lira ulaşım desteği vereceğini duyurdu.

Son dönemde ulaşım araçlarının maliyetlerindeki artış, bu taşıtların bilet fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu duruma çözüm olarak şehir dışında eğitim gören üniversite öğrencilerinin ulaşım masraflarını karşılamak amacıyla 5 bin lira sosyal yardım ödemesi yapacak.

Başvuru Şartları

Bakanlığın şehir dışında eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik hazırladığı yeni sosyal destek paketinin detayları da netleşti. Bu ödemeden yararlanmak için öğrencilerin belirli şartları sağlamaları gerekecek. Başvuru için gereken şartlar şu şekilde:

  • Öğrencilerin 25 yaş altında olması,
  • Eğitimlerini ailelerinin yaşadığı ilden farklı bir ilde devam ettirmeleri.

Toplamda sağlanacak olan 5 bin liralık destek, dört seyahat biletini kapsayacak şekilde düzenlendi. Her bilet için en fazla 1.250 lira ödeme yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu destek programı, öğrencilerin ailelerinden uzakta eğitim gördükleri durumda, aile ziyaretleri için mali bir destek sağlamayı amaçlıyor. Başvuru süreci ve detayları, bakanlığın resmi internet sitesi ve ilgili kanalları üzerinden duyurulacak.