Gündem

Teğmenlere soruşturma mı açıldı? MSB'den flaş açıklama

Kara Harp Okulu'nda gerçekleşen mezuniyet töreninde kurallara aykırı olarak alternatif yemin töreni yapan teğmenler hakkında idari soruşturma başlatıldığı iddiaları sonrası Milli Savunma Bakanlığı (MSB) açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Abone Ol

Sosyal medyada Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde bazı teğmenlerin disiplin kurallarına aykırı davrandığı ve kendi aralarında alternatif bir yemin töreni yapmaları tepki topladı. Gelen tepkiler sonrası teğmenlere idari soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın iddiasına göre tören sonrasında kıdemli teğmenler okula çağrıldı ve olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

MSB SORUŞTURMA İDDİALARINI YALANLADI

30-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen Harp Okulları mezuniyet törenlerinin ardından bazı haberlerde, mezun olan teğmenlerin sosyal medya paylaşımları sebebiyle okula çağrılarak haklarında soruşturma başlatıldığı iddiaları sonrası Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

MSB'den yapılan açıklamada, “Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir” ifadelerine yer verildi.

MSB, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi gerektiğini belirtti. Bakanlık, teğmenlerin mezun olduktan sonra Harp Okulları ile herhangi bir idari bağlantılarının kalmadığını ve bu sebeple tahkikat açılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde, genç teğmenler kılıçlarını çekerek "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları atarak disiplin kurallarına aykırı bir tören yaptılar.

Teğmen Ebru Eroğlu önderliğinde yapılan yeminde, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve Türk ulusunun namus ve şerefine olan bağlılık vurgulandı.

Yemin sırasında teğmenler şu ifadeleri kullandı:

"Ant içeriz ki; Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk İstikbalinin evlatlarıyız! Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz! Ne mutlu Türküm diyene!"

Yemin töreninde askeri disiplin kurallarına aykırı ettikleri gerekçesiyle teğmenlere yönelik sosyal medyada yoğun eleştiriler yapılmıştı.