Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 20 gün önce cinsel istismar ve şiddete maruz kalan 2 yaşındaki Sıla bebek, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Anne Bakiye Y. ve diğer şüpheliler olmak üzere toplam 5 kişinin tutukluluk hali devam ederken, hastane önünde umutla bekleyen aile üyeleri, bebeğin durumu hakkında endişeli açıklamalarda bulundu.

Sıla bebeğin teyzesi Elif Akyüz, hastanedeki bekleyişin devam ettiğini ve bebeğin hayati tehlikesinin sürdüğünü belirtti. Akyüz, “Hayati tehlikesi yine devam ediyor. Kaç gündür durumunda değişen bir şey yok. Hatta kötüleşme de var. Beyin dokusu atmaya başlamış,” diyerek bebeğin durumunun daha da ciddileştiğini vurguladı. Aile, her gün umutla bir iyileşme haberi beklese de, bebeğin sağlık durumunda bir düzelme olmadığını söyledi.

Vasilik Davası Devam Ediyor

Sıla bebeğin teyzesi, bebeğin vasilik davasının da sürdüğünü ve bu konuda yasal sürecin işlediğini ifade etti. Akyüz, “4. ayda vasilik davası açmıştım. 29 Kasım’da duruşmamız var. Anne ve baba Ü.A.Y. ve Bakiye Y.’den velayetin düşürülmesi talep edildi. Eğer bu gerçekleşirse, savcılık ve devlet izin verdiği takdirde vasilik bana geçecek,” diyerek sürecin nasıl ilerlediğini açıkladı.

Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı