Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan sorunlar dünya genelinde onlarca sektördeki hizmetlerde aksama yaşanıyor. Hava yolu, bankacılık, ödeme sistemlerinde sorunlar devam ederken Türk Hava Yolları’nda da aksamalar yaşandı.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün yaşanan teknolojik aksaklık nedeniyle iç ve dış hatlarda 84 seferini iptal ettiğini duyurdu.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır.
Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz."

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada yaşanan yazılım kaynaklı sorunların çözümü için çalışamaların devam ettiği belirtilerek, "Değerli yolcularımız, Dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğumuzu düşürmek için çalışmalar yapmaktayız. Uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferler iptal edilecek olup, uçuşlarımız en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz." Denildi.

Muhabir: Haber Bülteni