Gündem

THY uçağında kabin ekibine hakaret ederek "Benim 10 tane fabrikam var" diyen yolcu tutuklandı!

THY'nin İstanbul-Londra seferinde olay çıkaran B.G., kara listeye alındıktan sonra 'mala zarar verme' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından tutuklandı.

Abone Ol

Türk Hava Yolları’nın (THY) 14 Eylül tarihli İstanbul-Londra seferinde yaşanan olay sonrası B.G. isimli yolcu, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Olay sırasında kabin memurlarına hakaret eden ve kendisini sakinleştirmeye çalışan polis memurlarına direnen B.G., Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Savcılık sorgusunun ardından 'mala zarar verme' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlamalarıyla Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen B.G., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Ne olmuştu?

THY'nin İstanbul-Londra seferinde yaşanan olayda B.G., kendisinin 10 bin TL’ye bilet aldığını, yanındaki yolcunun ise 4 bin TL’ye bilet aldığını söyleyerek uçakta bağırmaya başlamıştı. Kabin ekibine hakaretler yağdıran ve küfür eden B.G., kendisini sakinleştirmeye çalışan polislere de "Benim 10 tane fabrikam var, bana dokunamazsınız!" ifadeleriyle karşılık vermişti. Olay sonrası uçuşa devam eden B.G., kara listeye alındıktan sonra gözaltına alınmıştı.

THY yetkilileri, uçuş güvenliğinin her zaman öncelik olduğunu belirterek, benzer durumlarda gereken hukuki süreçlerin işletileceğini vurguladı.