Kendisini "Ebul Kasım Kaim Muhammed Mustafa" olarak tanıtan Çabuk, İslam dünyasında beklenen Mehdi olduğunu öne sürerek dikkatleri üzerine çekmişti. Sosyal medya platformlarında yaptığı paylaşımlarda, kurduğu cemaate "Hilafeti Muhammediye" adını vermiş ve yaklaşık 11 ay önce yaptığı "biat töreni" ile kendisini Mehdi olarak ilan etmişti. Söz konusu törende, arkasında siyah bayrak taşıyan ve asker kıyafetli müritleri yer alırken, kendisine "Mehdi Aleyhisselam" veya "Halifemiz" şeklinde hitap ediliyordu.

Çabuk'un, kendisini destekleyenler tarafından "Kudüs’ten Roma’ya, diyar-ı Rum’dan Doğu Asya’ya tüm dünyanın fatihi", "Mekke’nin, Medine’nin ve Kudüs’ün hizmetkârı" ve "Allah’ın yeryüzündeki halifesi" gibi sıfatlarla anıldığı iddia edildi.

Ahit Sandığı ve Gizemli Kazılar

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Külcüler köyünde sözde "ahit sandığı" arayan grup, yetkililer tarafından yakalanmıştı. Çabuk’un, sandığın içinde Hz. Musa'nın asası ve Hz. Süleyman'ın mührünün yer aldığını iddia ettiği, bu kutsal eşyaların kıyamet gününde Mehdi'nin eline geçeceğine inanıldığı bildirildi.

Sinir kriziyle otomobilini hurdaya çevirdi Sinir kriziyle otomobilini hurdaya çevirdi

İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, Çabuk bu hikâye ile erkek müritlerini etkilerken, kadın müritleri ise kazıdan çıkacak altınlarla cezbetmeye çalıştı. Kadın müritlerden biri olan E.M., Çabuk’un kendisine, "Mehdi dedi ki: Bana Allah ilham etti. Siz dua etmişsiniz eşim olmak için. Allah duanızı kabul etti. Formalite icabı evlenelim. Ama cinsel birlikteliğimiz olmayacak. Kazı yaptığımız alandan çıkacak altınlardan her birinize 80 kilo mehir vereceğim."  dediğini belirtti.

Falaka İle Günahları Bedenden Çıkarıyormuş

Çabuk'un liderlik ettiği cemaate katılanlar arasında falaka yöntemiyle yapılan "tedavi seansları" da dikkat çekti. İddiaya göre, falaka cezası ile "günahların bedenen çıkarılması" ve müritlerin ruhsal olarak temizlenmesi amaçlanıyordu. Bu uygulama, hem psikolojik hem de fiziksel zarar verdiği gerekçesiyle eleştirildi.

Kendisiyle Birlikte Müritleri de Tutuklandı

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Mustafa Çabuk ve 15 müriti "suç örgütü kurmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında, Çabuk’un sosyal medya aracılığıyla topladığı müritlerden maddi menfaat sağladığı ve dini inançları kullanarak insanları istismar ettiği öne sürüldü.

Savcılık, soruşturmanın genişletilerek Çabuk'un faaliyetlerinin ayrıntılı olarak inceleneceğini ve mağdurların ifadelerine başvurulacağını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi