Canlı yayında, Trump ve Musk, Avrupa Birliği, Çin, iklim değişikliği, nükleer savaş riski, Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, sansür uygulamaları ve göç konularını ele aldı. Trump, Demokrat Partili rakibi Harris’i "radikal solcu bir deli" olarak nitelendirirken, Harris’in Bernie Sanders'tan daha tehlikeli olduğunu öne sürdü. Yayın boyunca Trump’a desteğini yineleyen Musk ise, "Ülkenin geleceği için bu seçimlerde sizin kazanmanız gerekli" ifadelerini kullandı.

Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor! Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor!

Trump’tan Musk’a Övgü

Trump, Elon Musk’ın kendisine olan desteğini büyük bir öneme sahip olarak nitelendirdi. "Doğrusunu söylemek gerekirse, bana desteğini açıklayanların hepsi o kadar da önemli değil. Fakat senin desteğin çok değerli" diyen Trump, Musk’ın hükümetin etkinliği üzerine bir başkanlık komisyonu kurulması ve bu komisyonun başına da kendisinin getirilmesi teklifini memnuniyetle karşıladı.

Trump, X Platformunda Geri Döndü 

Trump, bir yıl aradan sonra X platformunda yeniden paylaşım yapmaya başladı ve bu geri dönüşüyle birlikte 900 bin yeni takipçi kazandı. Yayın, Trump’ın platformdaki geri dönüşünü de simgeledi. Eski adıyla Twitter olan X’te Trump, en son geçtiğimiz yıl ağustos ayında, seçimlere müdahale davası çerçevesinde Atlanta Hapishanesi’nde çekilen sanık fotoğrafını paylaşmıştı.

Musk'tan Trump’a Destek: "Doğru İstikamet Sizsiniz"

Dünyanın en zengin insanı unvanını elinde bulunduran Musk, Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından başkanlık seçimlerinde ona desteğini açıklamıştı. Canlı yayının sonunda, Musk, "Medeniyetin yol ayrımında olduğumuzu düşünüyorum ve doğru yönü tercih etmemiz gerekiyor. Bana kalırsa, doğru istikamet sizsiniz" dedi.

Harris Cephesinden Tepki

Yayın sona erdikten sonra, Kamala Harris’in seçim kampanyası ekibi, X platformunda bir açıklama yaparak, "Trump’ın tüm kampanyası, Elon Musk ve onun gibi orta sınıfı satacak kadar takıntılı ve bencil zenginlere dayanıyor. Üstelik 2024 yılında bir canlı yayını bile düzgün bir şekilde yönetemiyorlar" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA