Gündem

Trump’tan Musk’a Hükümet Teklifi: Elon Musk ABD Yönetiminde Bir Koltuk Kapabilir

ABD başkan adayı Donald Trump, yakın zamanda Kamala Harris'in ekonomi planını eleştiren Elon Musk’a, seçilmesi durumunda hükümetinde bir koltuk teklif etmeye istekli olduğunu duyurdu.

Abone Ol

ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak yarışan Donald Trump, yakın zamanda başkanlık seçimlerinde rakibi olacak Kamala Harris’in ekonomi planını sert bir şekilde eleştirerek, ünlü teknoloji girişimcisi Elon Musk’a hükümetinde bir koltuk teklif edebileceğini açıkladı. Trump, bu teklifi yaparken Musk’ın mevcut iş yükünün hükümet görevleriyle çakışabileceğini de belirtti.

Trump, The Shawn Ryan Show’a verdiği röportajda, seçilmesi durumunda Musk’a yönetiminde bir pozisyon teklif etmeye istekli olduğunu söyledi. Ancak Trump, Musk’ın geniş iş portföyü ve büyük şirketleri yönetme sorumluluğu göz önüne alındığında, hükümete katılmasının zor olabileceğini ifade etti. Yine de Trump, Musk’ın yapay zeka ve teknoloji gibi konularda hükümete danışmanlık yapabilecek bir uzman olduğunu ve bu alanda katkıda bulunabileceğini vurguladı.

Trump, "Büyük şirketleri yönetiyor, bu yüzden hükümete girebileceğini sanmıyorum. Onu hükümete alırdım ama yaptığı işlerin sayısı göz önüne alındığında buna nasıl yetişebileceğini bilmiyorum. Ancak yapay zeka gibi bazı konularda (hükümete) danışmanlık yapabilir" şeklinde konuştu. Trump, Musk ile olan ilişkisini övgüyle andı ve onun ABD hükümetinin çalışmalarını ileriye taşıyabilecek potansiyel bir danışman olduğunu belirtti.

Öte yandan, Elon Musk, Trump’ın bu önerisine olumlu bir yanıt verdi. Musk, ABD hükümetinde yer almaya açık olduğunu ifade etmişti. Ayrıca, bir podyumda “Hükümet Verimliliği Departmanı” yazılı bir görsel paylaşarak, hükümetin verimliliğini artırma konusundaki ilgisini de ortaya koymuştu.

Seçim sürecinin bu gelişmeleri, Trump ve Musk’ın olası işbirliğinin nasıl şekilleneceğine dair spekülasyonları artırdı. 5 Kasım 2024 tarihinde yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinde, Demokrat Parti’den mevcut başkan Joe Biden’ın yarıştan çekilmesinin ardından Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in aday olması bekleniyor. Cumhuriyetçi Parti’den ise eski Başkan Donald Trump’ın tekrar yarışacağı belirtiliyor.