AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Gezi Parkı olaylarından tutuklu bulunanlar arasında yer alan iş insanı Osman Kavala'yı ziyaret edeceğini açıklaması, siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Türkeş'i sert bir dille eleştirdi. Büyükataman, Türkeş için "Türkeş soyadına yakışmayan duruşsuzluğu ile tanıdığımız Tuğrul bey şimdi de Sorosçu Kavala’ya el uzatmış" ifadelerini kullanarak, Türkeş'in "düştüğü zillet çukurundan ar etmediğini ve ciddiyetsizliğini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

"SOY ADIM MALZEME OLARAK KULLANILIYOR"

Tuğrul Türkeş ise, bu eleştirilere Halktv.com yazarı İsmail Saymaz'a verdiği röportajla yanıt verdi. Türkeş, 2015 yılındaki seçim hükümetine katılımı sebebiyle MHP tarafından partiden ihraç edildiğini ve sonrasında AK Parti'ye katılmasının ardından sürekli hakarete uğradığını belirtti. Ayrıca Türkeş, soy isminin MHP tarafından siyasi malzeme olarak kullanıldığını ve kendisine yönelik tehditler aldığını ifade ederek şöyle konuştu: 

“Soy ismim onları rahatsız etmemeli. 30 yıldır soy ismimden zımnen ekmek yiyorlar. Türkeş’in kendi çocuklarına yetiştiremediğini her fırsatta ifade ediyorlar. Bunu kabul etmem mümkün değil de hadi etsek dağdaki çobanı nasıl aday ett

Türkeş'in açıklamalarına göre, Gezi tutuklusu Osman Kavala'yı ziyaret etme kararının ardından tehdit alması sebebiyle Türkeş, MHP yöneticilerine "Gangsterliği size Türkeş mi öğretti?” diye seslendi. 

Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

"Sana gümüş mermi hazırladım" ve "Seni mermi manyağı yapacağım" şeklinde sosyal medya üzerinden tehditler almış. Bu duruma karşı Türkeş, "30 yıldır tehdit ediliyorum, korkmam" diyerek cevap verdi.

Muhabir: Haber Bülteni