Gündem

Tuğrul Türkeş’ten beklenmedik adım: Gezi davası tutuklusu Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret edecek!

MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş'in oğlu ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davasında tutuklanan iş insanı Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret edeceğini duyurdu

Abone Ol

MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş'in oğlu ve AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş'ten beklenmedik bir hamle geldi. Türkeş, Gezi davası kapsamında cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala'yı ziyaret edeceğini açıkladı. Gazete Duvar'dan Can Bursalı'ya konuşan Türkeş, Kavala'nın uzun süren yargı sürecine dikkat çekti ve bu durumun Türkiye’nin hukuk sistemi ve ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Osman Kavala’nın Durumu: "Laboratuvar Gibi"

Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'nın durumunu "laboratuvar gibidir" şeklinde nitelendirdi ve "Osman Kavala, casusluktan hüküm giymedi. Bu suçlamada delil bulunamadı, adam beraat etti. Gezi Parkı'yla ilgili davadan yargılandı. Ama 7 yıl süren bir yargılama mı olur?" ifadelerini kullandı. Türkeş, Kavala'nın uzun yargılama sürelerinin bir sembolü haline geldiğini belirtti.

Ekonomi ve Hukuk Arasındaki Bağlantı

Genel seçimleri kazanmalarına rağmen yerel seçimlerde başarısız olduklarına dikkat çeken Türkeş, bunun nedenlerinden birinin ekonominin iyi durumda olmaması olduğunu söyledi. "Mehmet Şimşek bakanımız sağ olsun debeleniyor, çalışıyor ama hukuk doğrudan işlemediği için ekonominin iyileşmesi konusunda zorluklar yaşıyoruz" diyen Türkeş, hukukun doğru işlemesinin ekonomiye olumlu yansımaları olacağını vurguladı.

Yargı Reformu ve Ekonomik İstikrar

Kavala'nın durumu hakkında, "Para aradığında gerçek fiyatla alamıyorsun. Daha fazla faiz ödüyorsun. Niye? Çünkü birtakım inceleme kuruluşları, Türkiye'deki hukukun durumuna bakıyor, daha fazla faizle karşına geliyor. Bu fazla faiz milli bütçene yüktür. Bundan kurtulmamız lazım. Yargılamaları makul seviyeye getirip, hukuku düzeltirseniz ekonomi de düzelir" ifadelerini kullandı.

"Milliyetçilik mi? Al Sana Milliyetçilik"

Tuğrul Türkeş, hukukun düzgün işlemesi ve ekonominin iyileşmesi gerektiğini belirterek, "Adam kaçmak istese kaçardı, adamı alıyorsun, bırakıyorsun. Kapından tekrar alıyorsun. Bunu dışarıda anlatman lazım. Milliyetçilik mi, al sana milliyetçilik" şeklinde konuştu.

Osman Kavala'yı Ziyaret Edecek

Kavala'yı cezaevinde ziyaret etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna yanıt veren Türkeş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan izin talebinde bulunduğunu belirtti. "Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim. Osman Kavala'yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu" dedi.