Asayiş

Turistlerin su savaşına katılmak isteyen şoför yolcuların canını hiçe saydı!

Antalya’nın Alanya ilçesinde, bir safari otobüsü şoförünün turistlerin su savaşına katılma çabası, büyük bir kazayı beraberinde getirdi. Şoför, yolcuları eğlendirmek amacıyla yerinden kalkınca, 20’den fazla kişinin bulunduğu otobüs kontrolden çıkarak geri kaydı ve arkasındaki araca çarptı. Şans eseri otobüs, şarampole yuvarlanmaktan son anda kurtarıldı. Olayla ilgili olarak jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

Abone Ol

Olay, 2 Temmuz 2024 tarihinde Alanya'nın Sapadere Mahallesi’nde gerçekleşti. Safari turu sırasında, üstü açık otobüslerle gezen turistler, rampalı bir yolda su tabancalarıyla birbirlerine su sıkarken büyük bir tehlike atlattı. Otobüs şoförü A.Y., yolcuları eğlendirmek için elindeki kovayla su fırlatmak amacıyla sürücü koltuğundan kalktı.

Ancak bu esnada el frenini çekmeyi unutan şoför, otobüsün geri kaymasına sebep oldu. Otobüs hızla geriye doğru hareket etmeye başladı ve arkasındaki bir otomobile çarparak durabildi. Kaza esnasında hem otobüsteki turistler hem de otomobildekiler büyük panik yaşadı.

Kazanın Görüntüleri Ortaya Çıktı

Kaza anı, otobüsteki bir turistin cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, yan yana duran iki otobüs ve su savaşı oynayan turistler yer alıyor. Şoförün koltuğundan kalkıp elindeki kovayla su fırlatmaya çalıştığı sırada otobüsün geriye doğru kayıp, arkasındaki otomobile çarptığı anlar da görüntülerde açıkça görülüyor.

Jandarma Soruşturma Başlattı

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı olayla ilgili bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında safari otobüsü şoförü A.Y., insan hayatını ve trafik güvenliğini tehlikeye atmak suçundan cezai işlemle karşı karşıya kaldı.

Sürücünün Durumu Kontrol Altına Alındı

Alanya Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Sürücü karakola çağrılmış, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca kendisine 3 bin 600 TL para cezası kesilmiştir. Ayrıca sürücü belgesi iki ay süreyle geçici olarak geri alınarak, araç kullanması yasaklanmıştır. Şoför A.Y., sağlık durumunun değerlendirilmesi amacıyla hastaneye sevk edilerek, araç kullanmasına engel bir durumun olup olmadığının tespiti için doktor raporu istenmiştir" denildi.