Yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanan Zafer Bayramı'nın merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Anıtkabir oldu. Sabah saatlerinde devlet erkanının katılımıyla başlayan resmi törenlerin ardından Anıtkabir, vatandaşların ziyaretine açıldı ve yoğun ilgi gördü.

Gösterinin İzleyicileri Duygularını Paylaştı

Türk Yıldızları'nın Anıtkabir semalarındaki gösterisini izleyen vatandaşlar arasında 13 yaşındaki Muhammed Çağın Beydili, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Çok mutlu oldum, uzun zamandır böyle bir gösteriyi izlemek istiyordum. Türk Yıldızları'nı izlerken tüylerim diken diken oldu."

Bir diğer izleyici Şevval Nisa Sungur ise, "Türk Yıldızları’nı izlerken çok gururlu hissettim. Kendinizi onların yerine koymadan yapamıyorsunuz zaten, çok gururlu hissettim. Tüm Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun" dedi.

Anıtkabir Ziyaretçileri Duygularını Dile Getirdi

Anıtkabir'e ailesiyle birlikte gelen Murat Kaplan, bugünün anlam ve önemine değinerek, "Bugünün anlamına istinaden çocuklarımızı ve ailemizi alıp Atamızı ziyarete geldik. Bugün, büyük Meydan Muharebesi’nin yapıldığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlık unvanını aldığı gün. Bu zaferle birlikte düşmanın kaçtığı ve Türk milletinin bağımsızlığını kazandığı gün. Atatürk’e ve tüm şehitlerimize minnettarız" şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Kılınçarslan da Zafer Bayramı'nın kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, "Çok mutluyum bugün buraya geldiğim için. Bütün Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Türk Yıldızları’ndan Akrobasi Gösterisi

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk Yıldızları, saat 18.00’de Mogan Gölü çevresinde de bir akrobasi uçuşu gerçekleştirecek. Bu gösteriyle bayram coşkusu bir kez daha gökyüzüne taşınacak.

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

Kaynak: İHA