Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Türkiye'deki belediyelerin temsilcisi olan ve belediyeler arası işbirliğini ve dayanışmayı teşvik eden bir kuruluşudur. 1945 yılında kurulmuş olan TBB, Türkiye genelindeki belediyelerin ortak sorunlarına çözüm bulmak, belediyelerin gelişimine katkı sağlamak ve belediyecilik hizmetlerini daha etkin hale getirmek amacıyla faaliyet gösterir.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Görevleri nelerdir?

Belediyeler arasında işbirliği ve dayanışmayı teşvik eder, belediyeler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını sağlar.

Belediye çalışanlarının ve yöneticilerinin eğitimine yönelik seminerler, konferanslar ve eğitim programları düzenler. Belediyelere teknik ve idari konularda danışmanlık hizmetleri sunar.

Belediyelerin ortak çıkarlarını savunmak için yasal düzenlemeler üzerinde çalışır ve belediyeleri ulusal ve uluslararası platformlarda temsil eder.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

Belediyecilik alanında araştırmalar yapar, projeler geliştirir ve belediyelerin bu projelerden faydalanmasını sağlar.

Belediyecilik ile ilgili bilgi ve deneyimleri paylaşmak için yayınlar hazırlar, belediyelere yönelik rehberler ve el kitapları çıkarır.

Yurtdışındaki belediyeler ve belediyeler birliği ile işbirliği yaparak, belediyecilik alanında uluslararası deneyimlerin Türkiye'deki belediyelere aktarılmasını sağlar.

Muhabir: Haber Bülteni