Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de başlattığı saldırıların Lübnan’a da sıçradığını belirterek, bu saldırıların sivillere yönelik ağır sonuçlar doğurduğunu vurguladı. Turan, 23 Eylül’den itibaren Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlendiğini, yüz binlerce sivilin evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.

"Lübnanlı Kardeşlerimizin Yanındayız"

Turan, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları Lübnan’a taşımasının, özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar üzerinde yıkıcı etkiler bıraktığını ifade etti. "Bu insanlık dışı saldırılardan en çok çocuklar, kadınlar ve yaşlılar etkileniyor. Binlerce insan evinden ve yurdundan göç etmek zorunda kalıyor. Can güvenliği olmayan ve saldırılar nedeniyle zor durumda olan kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfı olarak yardımları ulaştırmaya başladık. Bu zor günlerinde alicenap milletimizin destekleriyle Lübnanlı kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi.

"Görevlilerimiz Bölgede Yardım Faaliyetlerini Sürdürüyor"

Turan, Lübnan hükümetinin, İsrail saldırıları karşısında uluslararası camiadan acil yardım talebinde bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 48 saat içinde Lübnan’a 30 ton insani yardım gönderdiğini belirtti. "Şu anda bölgede olan görevlilerimiz yardım çalışmalarımızı yürütüyor. Yaraların sarılması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla zor durumda kalan kardeşlerimizin yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Kampanyaya Katılım Yolları

Türkiye Diyanet Vakfı, yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlara çeşitli bağış seçenekleri sunuyor. Kampanyaya destek olmak isteyenler, "LÜBNAN" yazıp 5601’e SMS göndererek 25 TL katkıda bulunabilirler. Ayrıca, bağışlar bagis.tdv.org adresi üzerinden, TDV mobil uygulamasından ya da müftülükler ve şubeler aracılığıyla yapılabilecek.

Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı