Gündem

Türkiye'nin gündemindeki yasa teklifi komisyonda gerilim yarattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sokak hayvanlarının uyutulmasını da içeren 38 maddelik 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek amacıyla AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci'nin başkanlığında toplantı gerçekleştirdi.

Abone Ol

Komisyon görüşmeleri sırasında, daha büyük bir salona geçilmesi talepleri üzerine tartışma çıktı ve görüşmelere başlamadan önce yarım saat ara verildi. Komisyon Başkanı Vahit Kirişci, gazetecilerin salondan çıkarılacağını duyurdu.

"YASANIN HALKTAN GİZLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Başkan Kirişci'nin bu kararına sert tepki gösterdi. Emir, şöyle konuştu:

"Bu yasayı ne Meclis'ten ne Türk halkının gözünden kaçıramayacaklar. Bu yüzden size de büyük görev düşüyor. Burada beklemenizi rica ediyoruz. Sizi buradan dışarıya çıkartmaya kalktıklarında biz kendimizi siper edeceğiz."

"KOMİSYON SALONUNDAN AYRILMIYORUZ"

Emir;

"Bu komisyonda ne konuşuluyorsa ne söyleniyorsa kim hayvan haklarını savunmuyorsa, kim 'sokak hayvanları öldürülsün, katledilsin' diye mücadele ediyorsa hepsini Türk milleti görsün. Burada hepimize görev düşüyor. Hepinizden bu görevi bekliyoruz. Bu komisyon salonundan ayrılmıyoruz."

şeklinde konuştu.