Hamaney'den İsrail'e gözdağı Hamaney'den İsrail'e gözdağı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 26 Ağustos'ta ülke hava kuvvetlerine ait ABD yapımı bir F-16 savaş uçağının düştüğünü açıkladı. Olay, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşta yaşanan kayıplara bir yenisini ekledi. Yapılan açıklamaya göre, F-16 savaş uçağı, Rusya'nın geniş çaplı füze saldırısını püskürtme operasyonu sırasında düştü. Ukrayna'nın açıklamasında, uçağın, Rusya'ya ait dört seyir füzesini düşürdükten sonra hedefe yaklaşırken bağlantısının kesildiği ve ardından düştüğü ifade edildi. Uçağın pilotu kazada hayatını kaybetti.

ABD'li bir savunma yetkilisi ise, kazanın Rusya'nın saldırısı sonucu değil, muhtemelen pilot hatası veya teknik bir arıza nedeniyle meydana geldiğini belirtti. Yetkili, kazanın nedeninin detaylı bir şekilde araştırıldığını söyledi.

F-16'lar Yeni Teslim Alınmıştı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 4 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, uzun süren müzakereler sonucunda ABD yapımı F-16 savaş uçaklarını teslim aldıklarını duyurmuştu. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F-16'lar konusunda destek sağlayan Danimarka, Hollanda ve ABD'ye teşekkür ettiğini belirtmişti.

Ukrayna, Pazartesi günü Rusya’nın 100’den fazla füze ve yaklaşık 100 insansız hava aracıyla gerçekleştirdiği geniş çaplı saldırının hedefi oldu. Saldırıda enerji tesislerinin de vurulduğu bildirildi.

Kaynak: İHA