Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Ukraynalı güvenlik yetkilisi, bu harekatın Rusya'daki istikrarı bozmayı ve Rus askerlerini ani ve hızlı saldırılarla şaşırtmayı amaçladığını belirtti. Ukrayna kuvvetleri, 6 gündür Rus topraklarında aktif bir şekilde faaliyet gösteriyor ancak Kremlin'in rezerv kuvvetleri göreve çağırma tehdidi, operasyonun ne kadar daha süreceği konusunda belirsizlik yaratıyor.

Rusya Sınırında Sürpriz Saldırı

Rus yetkililer, Ukrayna'nın geçen salı günü başlattığı bu sürpriz saldırıda "yüzlerce" askerin sınırı geçtiğini öne sürmüştü. Ancak Ukraynalı yetkililer, bu sayının gerçekte çok daha yüksek olduğunu belirtti. Operasyona birkaç Ukrayna tugayının katıldığı ve bu birliklerin, uzun süredir çatışma görmeyen, sıkı korunmayan bir sınır bölgesinden Rusya'ya giriş yaparak Moskova'yı hazırlıksız yakaladığı bildirildi.

İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı" İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı"

Hedef: Rusya İçinde İstikrarı Bozmak

İsmi açıklanmayan bir güvenlik yetkilisi, saldırının hedefinin düşmanın pozisyonlarını zayıflatmak, mümkün olduğunca fazla zarar vermek ve Rusya'da istikrarı sarsmak olduğunu söyledi. Bu saldırılar, Rus ordusunun bölgedeki zayıflıklarını ortaya çıkarırken, Kremlin'in propagandasına da büyük bir darbe vurdu.

Rusya'nın Karşı Koyma Çabaları

Rus ordusu, Ukrayna'nın 6 gündür devam eden bu saldırılarını hala püskürtemedi. Ukrayna güçlerinin Rusya'nın iç bölgelerine kadar ilerleyebilmesi, Rusya'nın bölgesel savunma kapasitesindeki eksiklikler olduğu şeklinde yorumlandı. Bu durumun, Kremlin için hem askeri hem de psikolojik bir yenilgi anlamına gelip gelmediği de tartışılan konular arasında.

Muhabir: Haber Bülteni