Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Birinci Sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş (19), 27 Eylül 2024 tarihinde kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kayboldu. Genç kızın, üniversiteye yeni kayıt yaptırmak için Diyarbakır'dan Van'a geldiği ve o gün Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan çıktığı biliniyor. Ancak o zamandan beri kendisinden haber alınamıyor.

Son Görüntü Sahilde

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Rojin Kabaiş’in yolda annesiyle görüntülü konuştuğu, ardından bir büfeden alışveriş yaparak Van Gölü kıyısına doğru ilerlediği görüldü. Bir süre bankta oturup gölü izleyen Rojin, kamera açısından çıkıp ortadan kayboldu. Bu gelişme üzerine ailesi ve yakınları büyük bir endişeye kapıldı ve güvenlik güçlerine başvurdu.

Son canlı yayını oldu! Tiktok fenomeni dans ederken alt geçitten düşerek öldü! Son canlı yayını oldu! Tiktok fenomeni dans ederken alt geçitten düşerek öldü!

100 Kişilik Ekip Görevlendirildi

Rojin Kabaiş’i bulmak için 100 kişilik bir arama ekibi oluşturuldu. Ekipte, sahil güvenlik, polis botları, AFAD ve helikopterli ekiplerin yanı sıra, polis atlı birlikleri ve arama kurtarma köpekleri de yer aldı. Arama çalışmaları, hem Van Gölü’nde hem de çevrede geniş bir alanda yürütülüyor.

AFAD Sondalı Arama Yaptı

AFAD ekipleri, Van Gölü’nün sığ bölgelerinde sonda kullanarak arama yaparken, daha derin bölgelerde "Yandan Taramalı Sonar" cihazı ile göl dibindeki cisimler taranıyor. Her iki yöntemle de Rojin’e ait bir iz aranmaya devam ediliyor.

Ailesi Endişeyle Bekliyor

Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin, annesi Aygül Kabaiş ve yakınları, arama kurtarma çalışmalarını büyük bir umutla takip ediyor. 7 gündür kayıp olan genç kızın bulunabilmesi için bölgedeki çalışmalar hız kesmeden sürdürülüyor.

Kaynak: iha