Birbirine paralel uzanan caddeler adeta insan seliyle karşı karşıya. Alışveriş merkezleri, kafeleri, restoranları ve yüksek binalarıyla her yaştan insana ev sahipliği yapsa da daha çok gençlerin ve kendini genç hissedenlerin şehri olarak tanımlanabilir New York City.

New York Şehri, Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık şehri ve dünyanın en kalabalık metropolitan alanlarından New York metropolitan bölgesinin merkezi. Şehir, bir parçası olduğu New York eyaleti ile karıştırıldığı için İngilizcede New York City olarak isimlendirilmiş.

Şehrin enerjisinin en yüksek olduğu Times Square Meydanı ise New York’un kalbi niteliğinde.

Fast food tarzından hoşlanmayanlar için pilavıyla, fasulyesiyle, tencere yemekleriyle Türk mutfağına çok benzeyen Hispanik mutfağı, Peru, Meksika, Latin Amerika mutfakları biraz acı sevenler için New York’ta aradıkları lezzeti sunuyor. İsteyenler 5 dolar vererek Halal Food’lardan ketçaplı ve hardallı Hot Dog alıp atıştırabiliyor.

LIRR-Long Island Rail Road tren yolu, metro ağı, sarı taksiler ve Uber taksiler New York’ta ulaşımın ana unsurlarından. JFK Havalimanı ise şehrin dünyaya açılan kapısı. Newark ve LaGuardia Havalimanları da hava ulaşımının önemli merkezleri durumunda.

Muhabir: Necdet Gürsoy