Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi, bayram tatili boyunca özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği yerlerin başında yer aldı.

Dijital canlılarla gerçek doğa objelerinin iç içe geçtiği teknoloji sayesinde gerçeğe en yakın deneyimlerin sunulduğu Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi’nde 150’den fazla hayvan türü sergileniyor. Lazer ve hologram görüntüleme teknolojilerinin, Artırılmış Gerçeklik (AR), Sanal Gerçeklik (VR) özelliği olan kaskların ve üç boyutlu gözlüklerin kullanıldığı mekânlarda hayvan sergi salonu ve safari kısmı gibi bölümler bulunuyor.

Günümüzde hayvanların doğal ortamlarından alıkonularak kafeslere hapsedilmesine karşı büyük bir farkındalık oluştuğu; insanların artık, hayvanların esir edilerek kafeslerde yaşamak zorunda bırakılmasına karşı çıktıkları ve buna ciddi tepki gösterdiklerinden hareketle Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın tarihinde özel bir yeri olan Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’ni dijital görüntülerle yeniden oluşturarak 3 Şubat 2024 tarihinde başkente kazandırmıştı.

Muhabir: Necdet Gürsoy