Bursa'da geçen yıl evini terk edip başka bir adamla yaşamaya başlayan kadın, evine döndüğü gün eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Çiftin 3 ay önce bir televizyon programına çıktığı ortaya çıktı. 55 yaşındaki Hakkı Koca, Mustafa Z. isimli şahsa kaçan ancak dün evine dönen 34 yaşındaki eşi Leyla Koca’yı aracında tartıştıktan sonra kaçmak isterken karayolunun kenarında bıçaklayarak öldürmüş, o anlar bir işyerinin güvenlik kamerasına yansımıştı.

Mudanya Yolu Balat girişi yakınlarında eşini aracında tartıştıktan sonra bıçaklayarak öldüren Hakkı Koca, pişmanlığını dile getirmiş, kendisine de vatandaşlar tepki göstermişti. Bir anlık cinnet haliyle olayı işlediğini söyleyen Hakkı Koca, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Canlı yayında yüzleşen Hakkı Koca, "Eşim mahallede herkesten borç alıp Mustafa isimli şahsa kaçtı. Çocuklarımı bıraktı. Eşim yalan konuşuyor. Onun yüzünden de 50 bin lira kredi çektim" demişti

BENİ HİÇ MUTLU ETMEDİ

Leyla Koca da, "Eşim Mustafa ile konuştuğumu biliyordu. İşyerimi kapatmam lazımdı. Kızımın herşeyden haberi vardı. Ben eşimden ayrılmak istiyorum. Saplantılı, benden o ayrılmak istemiyordu. Benim peşimden geliyor. Çocuklarım için onu aradım. Beni hiç mutlu etmedi. Adamlık yapmadı" ifadelerini kullanmıştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bursa'da dün saat 16.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Mudanya Yolu Caddesi Balat Girişi yakınlarında meydana gelen olayda, Hakkı Koca (55) ile eşi Leyla Koca (45) arasında araç içinde başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Leyla Koca araçtan inerek kaçmaya başladı, ancak Hakkı Koca bıçakla araçtan inip eşini yakaladı ve 3 kez bıçakladı. Çevredekilerin müdahalesi sonucu polis tarafından etkisiz hale getirilen Hakkı Koca gözaltına alındı, ancak Leyla Koca tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Bursa Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hakkı Koca, pişmanlığını dile getirirken, çevredekiler de tepki gösterdi. Hakkı Koca, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Muhabir: Haber Merkezi