Kutluer, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde gerçekleştirilen resitalde sahne aldı.

J.S. Bach: “Orkestra Süiti No.2 si minör, BWV 1067”, S. Rahmaninov: “Vocalise, Op.34/14”, P. Çaykovski: “Mevsimler, Op.37a”, P. Morlacchi: “Il Pastore Svizzero”, M. Ravel: “Habanera”, A. Piazzolla: “Oblivion”, J. Elizondo: “Otono en Buenos Aires” eserlerini çalan Kutluer’e piyanist Kamerhan Turan eşlik etti.

Flütün ve piyanonun birleşimiyle ortaya çıkan eşsiz müzik ziyafeti, etkinliğe katılan sanatseverlere keyifli anlar yaşattı.

Büyük alkışlar eşliğinde programını noktalayan Kutluer, müzikseverlerin yoğun isteği üzerine P.A.Genin: “The Carnival in Venice Op.14” eseriyle bis yaptı.

ÇOK ÖZEL BİR KONSER OLDU

Rusya'nın en saygın ödüllerinden "BraVo Uluslararası Müzik Ödülü"ne layık görülen dünyaca ünlü flüt virtüözü Şefika Kutluer, haymanagazetesi.org internet haber sitesine yaptığı açıklamada, “Ankaralı bir sanatçı olarak Kültür Yolu Festivali’ne katılmaktan çok çok mutluluk duyuyorum. Bu akşam da çok özel bir konser verdim. Çünkü geçtiğimiz günlerde Rusya’da aldığım En İyi Klasik Müzik Yorumcusu” ödülü şerefine İstanbul’da bir konser vermiştim, Rusya Başkonsolosluğunda, Rahmaninov Salonu’nda. Bu akşam da Rahmaninov çaldık, Çaykovkski çaldık. Çok güzel bir seyirci vardı, çok mutluyum” ifadesini kullandı.

Muhabir: Necdet Gürsoy