Üniversitelerde akademik yılın başlamasıyla birçok sorun gündemde yerini almaya başladı. Üniversite öğrencilerinin barınma sorunları başta olmak üzere ulaşım sorunları da mağdur oldukları konulardan biri.
Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan KYK yurdunda kalan öğrencilerin metrelerce kuyruk oluşturarak saatlerce otobüs beklemesi sorunun boyutunu gözler önüne serdi.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalan öğrenciler sabah saatlerinde metrelerce kuyruk oluşturup otobüs bekledi. Öğrenciler görüntüleri sosyal medyada paylaşarak yetkililere yurt ve ulaşım sorunlarının çözümü için yardım çağrısı yaptı.

HER SABAH ÇUBUK’TAN KIZILAY’A GİTMEK ZORUNDALAR!

Her sabah 1 saat soğukta otobüs bekleyecek olan öğrenciler 1,5 saatte Kızılay’a ulaştıktan sonra aktarma ile 45 dakikada okullarına ulaşmaya çalışıyor. Toplamda tek yön için her gün 3 saat 15 dakika yolculuk yapmak zorunda olan öğrenciler, eve dönüşle birlikte her gün 6,5 saatlik ulaşım cefası çekiyor.

ANKARA’YA YENİ YURT YAPILIRSA SORUN ÇÖZÜLÜR

Ankara içine yeni yurt yapılması halinde öğrenciler sorunun ortadan kaldırılacağını düşünerek yetkililerden mağduriyetlerinin gidermeleri konusunda yardım bekliyor.

Muhabir: Haber Merkezi