İrili ufaklı yaklaşık 10 bin uçağı ağırlayacak olan havacılık organizasyonunu bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 750 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Bir hafta boyunca günde yaklaşık 3 bin iniş-kalkış gerçekleştirilen Wittman Bölgesel Havaalanının uçuş kulesi bu özelliğiyle “Dünyanın en meşgul hava trafik kontrol kulesi” unvanına sahip oluyor.

Hygazete olarak, açılıştan günler öncesinden gelerek havaalanı uçuş hattındaki hareketliliği takip ediyoruz. Gün içinde çektiğimiz videoda uçuş hattındaki iki uçağın görevliler tarafından park pozisyonuna yönlendirildiği taksi pozisyonunu görüntüledik.

Havaalanına varışların Cumartesi ve Pazar günleri daha da yoğunlaşarak Pazartesi günkü açılışta 10 binlerce uçağın park alanlarında yerlerini alması planlanıyor.

Titizlikle yürütülen organizasyonda küçük uçaklar havaalanının 09/27 pistini, büyük uçaklar da 18/36 pistini kullanacak. Savaş uçakları (warbirds), klasik uçaklar (vintage), jet uçaklar (türbine), çok hafif uçaklar (ultralight), deniz uçakları (seaplane), helikopterler (rotorcraft), ev yapımı uçaklar (homebuilt) kendilerine ayrılan alanlarda hem statik hem de dinamik gösteriler gerçekleştirecek.    

Muhabir: Necdet Gürsoy