Pursaklar Belediyesi, bilim ve bilimsel düşüncenin her kesimle buluşmasını sağlamak amacıyla kurulan "Bilim Pursaklar" atölyesindeki etkinliklere hız kesmeden devam ediyor. Atölye, bilimsel gelişmeleri toplumla buluşturmanın yanı sıra, bilimsel düşünce sistematiğini alt yaş gruplarından başlayarak topluma öğretme amacıyla hayata geçirilmiş bir öğrenme merkezidir.

Başkan Ertuğrul Çetin, sosyal medyasında yaptığı paylaşımda "Deneyap ve Bilim Pursaklar ??? Geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor…" ifadeleriyle atölyelerin önemini vurgulayarak gençlerin bilimsel düşünce becerilerini geliştirmesine olanak sağlayan bu eğitim merkezinin başarısına dikkat çekti.

Bu amaçla Türkiye genelinde yaygınlaşan "Deneyap Türkiye" projesi de önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Proje, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle gerçekleşiyor. Atölyeler, özellikle gençlerin teknoloji alanında gelişmelerine katkı sağlayarak ülkenin teknoloji üreten yetenekli gençlerini yetiştirme hedefini taşıyor.

Deneyap Türkiye, bilimsel düşünme yetkinliği ve teknoloji üretme kabiliyeti yüksek bireylerin yetişmesine yönelik önemli bir adım atarken, Pursaklar'daki "Bilim Pursaklar" atölyesi de ilçede bilimsel keşiflere meraklı gençlerin ve öğrencilerin yeteneklerini geliştirmesine olanak tanıyor. Bu tür projelerle genç nesillerin bilimsel düşünce, araştırma ve girişimcilik becerileri desteklenirken, geleceğe yönelik umut verici adımlar da atılmış oluyor.

Muhabir: Haber Merkezi