Toplumsal cinsiyet eşitliğini sorgulayan ve farklı erkeklikleri mercek altına alan "Türkiye'de Erkeklikler" adlı video serisi, önemli bir tartışma platformu olarak dikkat çekiyor. Bu seride erkeklere yöneltilen çeşitli sorularla toplumsal cinsiyet normlarını sorgulayan ve farklı bakış açılarını sunan videolar yer alıyor.

Videolar, erkeklerin toplumsal cinsiyet eşitliği, farklı erkeklik tanımları ve eşitsizliğin etkileri gibi konularda düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşmasına olanak tanıyor. İlk videoda yer alan isimler arasında LGBTİ+ aktivisti ve öğrenci Ameda Murat Karakuzu, araştırmacı-yazar Cafer Solgun, akademisyen Cenk Özbay, sivil toplum çalışanı ve yönetmen Fatih Dursun, yüksek lisans öğrencisi Ferhat, emekli İbrahim Askeloğlu, Babalık Çalışmaları Koordinatörü Hasan Deniz, işçi Ömer Bürkük, gazeteci Şener Azak, iletişim uzmanı Şevket Uyanık gibi çeşitli alanlardan ve deneyimlerden isimler yer alıyor.

Bu video serisi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığı artırmayı ve erkeklerin de bu konuda düşünmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. "Türkiye'de Erkeklikler" videosu, Dijital Medya Araştırmaları Derneği tarafından desteklenen NewsLabTurkey Bağımsız Medya İçin Kuluçka Programı kapsamında hazırlandı. Kurgu sürecine katkıda bulunan gazeteciler ise Ayşegül Karagöz, Büşra Uygun, Nurcan Çalışkan ve Sezgin Kartal olarak belirtildi.

Muhabir: Haber Merkezi