6 milyon Ankaralının birlik ve bütünlükle ortak akılda buluştuğu Ankara Kent Konseyi'nde, ‘Kültürden Kültüre İftar’ başlığıyla geniş katılımlı bir iftar programı düzenlendi.

Programa, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yanı sıra Ankara’nın 16 ilçesinin CHP’li Belediye Başkanları, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Kent Konseyi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ankara Kent Konseyi Danışma Kurulu Üyesi ve Gazeteci Özlem Gürses’in, iftar programına katılan belediye başkanlarıyla röportajı öncesinde Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Kent Konseyi’nin Cumhuriyetin ikinci yüzyılı için yaptırdığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya girişinin resmedildiği, “İyi ki Geldin” yazılı plaketi belediye başkanlarına takdim etti.

MANSUR BAŞKANIMIN GÖZLERİNİN İÇİ GÜLÜYOR

Katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, “Bugün ilk defa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde toplandık. Birbirimizi tanımak amacıyla, sayın başkanımın davetiyle. Belki başkanım farkında değil ama gözlerinin içi gülüyordu. Çünkü 90 kişilik belediye meclis üyemiz var. Seçim süresince hep şunu söyledi, “Belediye meclis üyesi çoğunluğumuz yok” diye, ama gözlerinin içi gülüyordu. Yüzü gülüyordu, tabi ki biz de mutlu olduk. Seçim süresince geçmiş 2019-2024 de başarılı bir belediyecilik sergileyerek 16 belediye başkanımızın seçilmesinde büyük katkısı olan Sayın Mansur Yavaş’a ve partim Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Muhabir: Necdet Gürsoy