Ege Denizi’nin güneyinde fırtına çıkması bekleniyor Ege Denizi’nin güneyinde fırtına çıkması bekleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye’ye ekonomik, sosyo-kültürel ve teknolojik alanlarda katkı sağlayabilecek nitelikli yabancı işçiler için yeni bir düzenleme getirdi.

NİTELİKLİ YABANCILAR İÇİN DAHA UZUN SÜRELİ MUAFİYET

Yapılan düzenlemeye göre, Türkiye’ye önemli hizmet ve katkılar sunabilecekleri kamu kurum ve kuruluşları tarafından bildirilen yabancılar, artık altı aydan daha uzun süre çalışma izni muafiyetine sahip olabilecekler. Bu yeni düzenleme, özellikle ekonomik, teknolojik ve eğitim alanlarında uzmanlık gerektiren görevlerde çalışan yabancıların Türkiye’de daha uzun süre kalmalarına olanak tanıyor.

AYNI MUAFİYET KAPSAMINDA YENİDEN BAŞVURU ŞARTLARI

Düzenlemeye göre, çalışma izni muafiyeti verilen yabancı işçiler için yeni başvurular yapılmadan önce belirli sürelerin geçmesi gerekiyor. 48. maddenin (b) ve (c) bentleri uyarınca verilen muafiyetlerde, altı aylık bir süre dolmadan aynı muafiyet için yeniden başvuru yapılamayacak. Diğer çalışma izni muafiyetleri için ise bu süre on iki ay olarak belirlendi.

ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYETİ İÇİN YENİ KAPSAMLAR

Düzenlemede ayrıca, 48. maddenin (ş) bendi kapsamındaki yabancılar için özel muafiyetler getirilmiş durumda. Bu kapsamdaki yabancılar, 49, 50 ve 51. maddelerden istisna tutulacak ve belirtilen kapsam ve sürelerde çalışma izni muafiyeti alabilecekler. Bu kişiler için sadece “çalışma izni muafiyet bilgi formu” düzenlenecek.

Kaynak: Patronlar Dünyası