Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman, Sağlık Bakanlığı'na yönelttiği sorularla, toplam atama bekleyen, kamu hastanelerine atanmış olan ve atanması planlanan engelli sağlık çalışanlarının sayısını ve branşlarına göre dağılımlarını öğrenmek istedi. Bakanlığın verdiği yanıtı paylaşarak, engelli memurların sayısının toplamda 16.918 olduğunu belirtti. Ayrıca, yeni alımların kurumların web sayfalarından takip edilmesi gerektiği ifade edildi.

Doktorlar şaştı kaldı! 14 yaşındaki çocuğun midesinden 3.5 kilo saç çıkarıldı! Doktorlar şaştı kaldı! 14 yaşındaki çocuğun midesinden 3.5 kilo saç çıkarıldı!

Yaman, Sağlık Bakanı’na, bu engelli memurların ne kadarı hekim, ne kadarı hemşire, ne kadarı tıbbi sekreter ve ne kadarı paramedik gibi branşlarda çalıştığını sordu. Amacının, engelli sağlık çalışanlarına fırsat tanınıp tanınmadığını ve bu fırsatların sistematik bir plan dahilinde mi sağlandığını öğrenmek olduğunu belirtti. Ancak gelen yanıtın, engelli sağlık çalışanları için anlamlı bir içerik taşımadığını vurguladı.

Dr. Yaman, bakanlıkların cevap vermiş olmak için cevap vermelerinin, sadece bürokrasiyi hantallaştırdığını ve iş yükünü artırdığını dile getirerek, bu yaklaşımın başka hiçbir amaca hizmet etmediğini ifade etti. Engelli sağlık çalışanlarının, hak ettikleri saygınlık ve atamalar için gereken desteği alması gerektiğini belirten Yaman, konunun takipçisi olacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman'ın konuyla ilgili resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise şöyle, "Engelli sağlık çalışanları, tüm dezavantajlı koşullara, ayrımcılığa ve yok sayılmaya rağmen, sabırla, yıllarını verdikleri emeğin karşılığını almak ve çoktan hak ettikleri atamanın yapılması için beklemektedirler. Bu atama kararı bir lütuf değil, emeğin ve hak edilmiş bir saygınlığın sonucu olacaktır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’na, toplam atama bekleyen, kamu hastanelerine atanmış olan ve atanması planlanan sağlık çalışanlarının sayılarını ve branşlarına göre dağılımlarını sormuştum. Verilen yanıtı sizlerle paylaşıyorum. Engelli kotalarıyla ilgili genel bir yanıt sonrası, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında toplam 16.918 engelli memurun çalıştığı bilgisi verilmiş, yeni yapılacak alımların kurumların web sayfalarından takip edilmesi istenmiştir. Sayın @drmemisoglu, bu kişilerin ne kadarı hekim, ne kadarı hemşire, ne kadarı tıbbi sekreter, ne kadarı paramedik ve vb gibi branşalara göre alt kırılım sormuştum. Amacım, engelli sağlık çalışanlarına fırsat tanınıyor mu, tanınıyorsa her alanda tanınıyor mu ve bu fırsatlar bir plan dahilinde yapılıyor mu konusunu öğrenmekti. Verilen yanıtın anlamlı bir yönü olmadığı gibi, engelli sağlıkçılarımız için de bir ufuk açmamaktadır. Bakanlıkların, cevap vermiş olmak için vermeleri, sadece bürokrasiyi hantallaştırır, iş yükünü artırır, başka hiçbir amaca hizmet etmez…"

Muhabir: Cansel Yıldız