Gündem

Yenimahalle Belediyesi Kurban Bayramı öncesi temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Yenimahalle Belediyesi ilçede temizlik çalışmalarını hızlandırdı. Bayram dönemlerinde ziyaret ve ibadet için yoğunluk yaşanan bu alanlarda, belediye ekipleri aralıksız çalışarak halkın daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadet edebilmesi için önlemler alıyor.

Abone Ol

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçede Kurban Bayramı öncesi yapılan temizlik çalışmaları hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yaşar, ilçede bulunan mezarlıklar, cami ve mescitlerde bakım ve temizlik çalışmalarına hız verdiklerini açıkladı.

Belediye ekipler, haşere oluşumunu engellemek amacıyla camilerde ilaçlama çalışmaları yaparken, camilerde bulunan halıları süpürerek temizlik gerektiren alanlarda hummalı bir çalışma yürütüyor.

Susuz, Memlik, Karacakaya, Yuva, Yakacık, İvedik ve Ergazi mahallelerindeki mezarlıklar ile Abalı Baba Türbesi’nde de temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, çiçek sulama, çim biçme ve yabani otların temizlenmesi gibi işlemler de titizlikle yapılıyor.

Başkan Fethi Yaşar, bayram öncesi yapılan bu çalışmalarla, vatandaşların mezarlık ziyaretleri ve ibadetlerini daha rahat ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Belediye ekiplerinin temizlik çalışmalarından vatandaşlar memnun olduklarını dile getirdi.