Dün gece saatlerinde, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 33 AIR 310 plakalı otomobil, Mersin'in Yenişehir ilçesi Nevit Kodallı Caddesi’nde seyir halindeyken kontrolden çıkarak yol kenarındaki kurbanlık hayvan pazarına girdi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada, 1’i ağır olmak üzere 8 kişi yaralandı ve 20 küçükbaş hayvan telef oldu.

Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı! Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı!

Yaralılar, sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumu ağır, 12 yaşlarında bir kız çocuğunun durumu ise kritik olarak bildirildi. Kazaya sebep olan otomobilin sürücüsü gözaltına alındı.

Görgü Tanıkları Anlattı

Kurbanlık hayvanların sahibi Mikail Turan, Batman’dan kurbanlık satmak üzere geldiğini belirtti. Gece hızlı bir arabanın gelerek yatan insanların üzerinden geçtiğini ve hayvanların bulunduğu alana daldığını ifade etti. Turan, pazar alanında herhangi bir ışıklandırma olmadığını, zaman zaman araçların hızla geçtiğini ve bu kazanın da bu sebeple meydana geldiğini söyledi. Kazada, 20-25 kadar hayvanının telef olduğunu ve bazılarının kayıp olduğunu dile getirdi.

Pazarda kasap olarak çalışan Ali Rıza Toğa, gece yatarken süratle gelen bir aracın yatan tüccarların üzerinden geçtiğini belirtti. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu ve 12 yaşlarındaki bir kız çocuğunun kritik durumda olduğunu ekledi.

Soruşturma Devam Ediyor


Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kaza yerine yakın bölgelerde güvenlik önlemleri artırıldı ve kazanın nedenlerine yönelik incelemeler sürdürülüyor.

Kaynak: İHA