Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı verilere göre, yapılan denetimlerde izinsiz çakar cihazı kullanan 275 sürücüye cezai işlem uygulandı. Bunun yanı sıra, hız sınırlarını aşan 134 bin 588 sürücüye de ceza kesildi. Periyodik muayenesi yapılmamış 26 bin 165 araç ve emniyet kemeri takmayan 17 bin 772 sürücü de denetimlerden nasibini aldı. Ayrıca, sürücü belgesi bulunmayan 16 bin 102 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamış 9 bin 710 araç sahibi de cezalandırıldı.

11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı 11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı

Aşırı Hız Kazaların Başlıca Nedeni

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada aşırı hızın trafik kazalarının en önemli nedenlerinden biri olduğunu vurguladı. 2024 yılının ilk 7 ayında gerçekleşen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının %35’inin aşırı hızdan kaynaklandığını belirtti. Yerlikaya, trafik güvenliğini artırmak amacıyla şehir içi ve şehirler arası yollarda ortalama hız tespit sistemlerinin yanı sıra yeni nesil mobil hız tespit sistemlerinin de devreye alındığını ifade etti.

Trafik Kurallarına Uyum Çağrısı

Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının önlenmesi ve can kayıplarının azaltılması amacıyla sürücüleri trafik kurallarına uymaya davet etti. "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" diyerek, sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Kaynak: İHA