Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi

Hindistan’ın Bihar eyaletinde yaşanan trajik bir olay, tıp pratiği konusunda endişe verici soruları gündeme getirdi. NDTV’nin haberine göre, YouTube videolarından yardım alarak safra kesesi ameliyatı yaptığı öne sürülen doktorun, 15 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden olduğu iddia ediliyor.

Çocuğun ailesinin yaptığı açıklamalara göre, istifra ve karın ağrısı şikayetleriyle hastaneye başvuran 15 yaşındaki çocuk, doktor tarafından “YouTube videolarından” yararlanarak ameliyat edildi. Ameliyat sırasında çocuğun kalbinin durduğu belirtilirken, acil bir şekilde başka bir hastaneye sevk edilen çocuğun hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Aile, doktorun ameliyat sonrası çocuğun sağlığını yeterince izlemeyip, hastaneyi terk ettiğini ve bu durumun evlatlarının ölümüne neden olduğunu savundu. Şu an için olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütülmekte olduğu bildirildi.

Soruşturmanın detayları ve doktorun kimliği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, olay, sağlık alanında bilgi ve deneyimin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: Haber Bülteni