Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

Hocanın son dönemde saçlarının döküldüğü ve genel sağlık durumunun zorlandığı gözlemlendi. Kavaklı hoca, programda izleyicilerin merakını gidermek için ağır ilaçlar kullandığını ve bu nedenle saçlarının döküldüğünü açıkladı.

Nur Viral: "Çok Değerli Hocamızı Kaybettik"

Nur Viral, canlı yayında gözyaşları içinde Yusuf Kavaklı'nın vefat haberini izleyicilere duyurdu. Sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Viral, "Bugün çok acı bir haberle uyandık. Değerli hocamız Yusuf Kavaklı'yı kaybettik. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yusuf Kavaklı'nın Yaşamı ve Kariyeri

Yusuf Kavaklı, 1946 yılında Sivas'ta doğdu. İlk eğitimini doğduğu köyde aldıktan sonra İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden (1970) ve İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden (1974) mezun oldu.

İmam-Hatip olarak görevine 1966 yılında başlayan Kavaklı, 1982'de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Belçika'ya din eğitmeni olarak atanmıştı. Türkiye'ye döndükten sonra Silivri Merkez Vaizi olarak çalıştı ve daha sonra Küçükçekmece'ye kurucu müftü olarak atandı, bu görevini 14 sene sürdürdü.

2004 yılında İstanbul İl Müftü Yardımcılığı'na getirilen Kavaklı, emekli olduğu 2011 yılına kadar çeşitli televizyon programlarına katılarak dini konularda soruları cevapladı.

Muhabir: Haber Bülteni