Çarşamba günü sosyal medya platformu X üzerinden bir paylaşım yapan Zelenski, Bartholomeos ile yaptığı görüşmede devam eden işbirliklerini ele aldıklarını belirtti. Ancak, Zelenski'nin bu görüşme sırasında Bartholomeos'u "ekümenik patrik" olarak tanımlaması, Türkiye'de özellikle milliyetçi çevrelerde tepkilere yol açtı.

Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

Özdağ'dan Sert Tepki: "Türkiye'nin İç İşlerine Karışıyor"

Ümit Özdağ, Zelenski'nin paylaşımını alıntılayarak, Ukrayna Devlet Başkanı'nın Türkiye'nin iç işlerine karıştığını savundu. Özdağ, şöyle dedi:

"Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky Türkiye’nin iç işlerine karışıyor. Zelensky, Balat papazı Bartholomeos’u ekümenik ilan etti! Ülkesini sorumsuz ve dengesiz politikalar ile Rusya ile savaşa ve tahribata sürükleyen Zelensky Fatih kaymakamlığına bağlı Fener Rum patrikhanesine ekümeniklik vermiş!"

"Zelenski Türkiye'ye Zarar Veriyor"

Zelenski'yi "Ukrayna'yı kaosa sürükleyen bir komedyen" olarak nitelendiren Özdağ, Ukrayna liderinin Ortodoks dünyasında bir dizayn projesi peşinde olduğunu iddia etti. Türkiye'nin egemenlik haklarına yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin egemenlik haklarına açıkça saldıran Zelensky, kendi ülkesine ve dünya barışına zarar vermeye devam ettiği gibi Türkiye-Ukrayna ilişkilerine de zarar veriyor. Dışişleri, Zelensky’nin bu münasebetsizliğe eminiz gereken tepkiyi GÖSTERMEYECEKTİR."
Muhabir: Haber Bülteni