Bolu’da beyaz et sektöründe öncü konumda bulunan Beypiliç, Erpiliç ve Akpiliç firmaları, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yüksek miktarda para cezası ile karşı karşıya kaldı. Firmaların, kesimhane atıklarını Büyüksu Deresi’ne boşalttıkları anların görüntüleri, gece yapılan denetimlerde tespit edildi.

Zehirli Atıklara Ceza Geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Akpiliç firmasının dereye boşalttığı zehirli atıklar görüntülendi ve firma, 1 milyon 160 bin TL ceza aldı. Bu atıklar, derenin rengini değiştirecek kadar yoğun ve zehirli maddeler içeriyordu.

Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi

Beypiliç ve Erpiliç’e Yeniden Ceza Kesildi

Geçtiğimiz haftalarda 5 milyon TL’ye yakın ceza alan Beypiliç ve Erpiliç firmalarına yeni cezalar kesildi. Beypiliç firmasının dereye boşalttığı sudan alınan numuneler testleri geçemedi ve firmaya 1 milyon 160 bin TL daha ceza verildi. Erpiliç firması ise uyarılara rağmen kirli atıkları dereye boşaltmaya devam etti ve bu nedenle 3 milyon 480 bin TL ceza aldı. Çevre Bakanlığı ekiplerinin gece-gündüz yaptığı denetimlerde firmanın suçu tekrar ettiği tespit edildi.

Savcılığa Suç Duyurusu Yapıldı

Bolu Valiliği, çevreyi kasten kirlettikleri gerekçesiyle bu firmalar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çevreye verdikleri zarar nedeniyle firmaların daha ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalması bekleniyor.

Kaynak: İHA