Türkiye’de Kayseri’de Suriyelilere yönelik saldırılar sonrası Suriyelilere ırkçı ve nefret söylemlerinde artış yaşandı. Yaşanan olaylar sonrası bazı Suriyeli aileler sokakta, mahallelerde, evlerinde saldırı ve baskıya maruz kalırken Antalya’dan bir cinayet haberi geldi.

Antalya'nın Serik ilçesi Kökez Mahallesi’nde 17 yaşındaki tarım işçisi Ahmet Handan El Naif 3 kişinin saldırısına uğrayarak bıçaklanarak öldürüldü.

Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu

Yaşanan korkunç olay sonrası Türkiye’de ırkçı söylemlerin arttığı gözlemlenirken AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir’den ırkçı saldırı ve söylemlere karşı anlamlı bir tepki geldi.

Sosyal medya hesabından 17 yaşındaki Suriyeli işçi Ahmet Handan El Naif’in haberini alıntılayan Zehranur Aydemir, “Son yıllarda tüm dünyada artan ırkçılık ne yazık ki ülkemizdeki birtakım vicdansızların da silahı haline gelmiştir” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“BİZ BU DEĞİLİZ. BU ALÇAK SENARYOLARA VE PROVOKASYONLARA MÜSAADE ETMEMELİYİZ”

Bu topraklar yaklaşık bin yıldır mazlumların umut kapısı, ay yıldızlı al bayrağımız gölgesine sığınanların mutlak güvencesi, milletimiz ise dünyada eşi benzeri olmayan bir merhametin temsilcisi olmuştur. Son yıllarda tüm dünyada artan ırkçılık ne yazık ki ülkemizdeki birtakım vicdansızların da silahı haline gelmiştir. Bu silahı elinde tutanlar suçu günahı olmayan mazlumları hedef alırken tetiği merhametli milletimize çektirmeyi hedeflemektedir. Biz bu değiliz. Bu alçak senaryolara ve provokasyonlara müsaade etmemeliyiz. Bizi biz yapan değerlerden taviz vermemeliyiz. Hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Muhabir: Fatma Doğanay