Sanatçı Zeynep Gürler’in yeni sergisi "Kabuk", 24 Ekim 2024'te Goethe-Institut Ankara’da sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, Gürler’in dokuma sanatıyla oluşturduğu ve yaşamın derin bağlantılarını irdeleyen bir sanat yolculuğu sunuyor. Saat 18.00'de gerçekleşecek açılışla izleyiciyle buluşacak olan bu sergi, bir şeyin üstünü kaplayarak onu dış etkilere karşı koruyan kabuk metaforunu ele alıyor.

Sanatçının "Kabuk" adlı yerleştirmesi, elin tekrarlayan hareketleriyle dokunan iplikler aracılığıyla, bütünlüğü koruma ve iyileştirme çabasını sembolize ediyor. Zeynep Gürler, bu serbest dokumayı gerçekleştirmek için jüt kumaşın ipliklerini sökerek her bir düğümü, yaşamın karmaşık bağlarıyla ilişkilendiriyor. Sanat tarihçi Elizabeth Fisher’ın "çuval kuramı"ndan esinlenen sanatçı, aynı zamanda Ursula K. Le Guin’in Kadınlar Rüyalar ve Ejderhalar kitabında yer alan söylemlere de göndermelerde bulunuyor.

Annem Ankara konusu ne? nerede çekiliyor? Annem Ankara dizisi ne zaman başlayacak? Annem Ankara konusu ne? nerede çekiliyor? Annem Ankara dizisi ne zaman başlayacak?

Gürler’in kişisel hikayelerden yola çıkarak çok katmanlı bir anlatı sunduğu bu sergi, izleyicileri hem sanatsal hem de düşünsel bir keşfe davet ediyor. Sanatçı, 2017 yılından bu yana Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve çalışmalarını Ankara’daki atölyesinde sürdürüyor.

Sergi, 18 Aralık 2024’e kadar Goethe-Institut Ankara’da ziyaret edilebilir.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat