Türkiye ve Macaristan arasında diplomatik ilişkilerin 100. yılına denk gelen 2024, 'Türk-Macar Kültür Yılı' olarak ilan edildi. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler, Kanuni Sultan Süleyman ve Miklos Zrinyi’nin tarihi mirasını hatırlatırken, iki ülke arasındaki dostluğun da pekişmesine hizmet ediyor. Zigetvar'da her yıl olduğu gibi bu yıl da TİKA'nın destekleriyle düzenlenen 'Türk Günü' etkinliği, geniş bir katılımla gerçekleşti.

Tarih ve Kültürün Buluştuğu Zigetvar Türk Evi

TİKA’nın restore ettiği Zigetvar Türk Evi'nin yer aldığı Yunus Emre Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik, birçok önemli ismi bir araya getirdi. Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ve beraberindeki heyet, etkinlikte yer alan isimler arasındaydı. Aynı zamanda bölge halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Türk Lezzetleri ve Mehteran Gösterisi İlgi Gördü

Etkinliğin en dikkat çeken anlarından biri Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiydi. Geleneksel Türk müziğiyle tarihi bir atmosfer yaratan mehter takımının ardından, misafirlere Türk mutfağının en seçkin lezzetleri sunuldu. Baklava, börek, lokum ve Türk kahvesi, etkinliğe katılan herkesin beğenisini kazandı.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

Kaynak: İHA