Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, örgütün iki lider doktorunun ağır cezalarla yargılanması talep edildi.

725 SAYFALIK FEZLEKE HAZIRLANDI

Soruşturma sonucunda hazırlanan 725 sayfalık fezlekede, ihmalkâr davranışlar sonucu ölen 10 bebek, “maktul” olarak yer aldı. 5 kişinin müşteki, 47 kişinin ise şüpheli sıfatıyla yer aldığı fezlekede, doktor F.S. ve İ.G.’nin özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini tedavi dışında maddi kazanç sağlama amacıyla kullandıkları belirtildi. Savcılık tarafından yapılan teknik takip ve dinlemelerle, şüphelilerin bu faaliyetleri ortaya çıkarıldı.

KAZNADIKLARI PARAYI PAYLAŞMIŞLAR

Fezlekeye göre, doktor F.S. ve İ.G., doğum sonrası yoğun bakım tedavisi gerektiren bebekleri anlaşmalı oldukları hastanelere yönlendirdi. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde hastaları uzun süre tutarak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’na yüksek meblağlarda faturalar kestikleri ve kamu kurumunu zarara uğrattıkları tespit edildi. Ayrıca, kullanılmayan ilaçların kullanılmış gibi gösterilerek SGK’ya fatura edilmesiyle haksız kazanç elde edildiği ve bu kazancın örgüt üyeleri arasında internet bankacılığı üzerinden paylaşıldığı ifade edildi.

Kuzey Marmara Otoyolu’nda takla atan otomobil sürüklendi Kuzey Marmara Otoyolu’nda takla atan otomobil sürüklendi

BEBEKLERİN CANI ÜZERİNDEN HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADILAR

Fezlekede, F.S.’nin İstanbul genelinde birçok özel hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesini yönettiği ve bu birimlerde çalıştırılmak üzere kendi ekiplerini oluşturduğu belirtildi. Ayrıca, doğum sonrası yoğun bakım ihtiyacı olan bebeklerin anlaşmalı hastanelere yönlendirilmesi sağlanarak, burada uzun süre kalmaları sonucu yüksek faturalar kesildi. Ancak bu süreçte uygun tedavi alamayan bazı bebeklerin hayatını kaybettiği, bu nedenle de doktorların ihmalkâr davranışlarla bebek ölümlerine neden olduğu vurgulandı.

ÇETE LİDERLERİNE 273 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Örgütün lideri olduğu belirtilen F.S. ve İ.G. hakkında “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırma”, “örgüt kurma” ve “resmi belgede sahtecilik” gibi suçlardan 180 yıldan 273 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer şüpheliler için ise değişen sürelerde hapis cezaları öngörülüyor. Ayrıca, fezlekede suçta kullanılan hastane ve şirketlerin kapatılması ve mal varlıklarına el konulması yönünde talepler de yer aldı.

FEZLEKE BAKIRKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA GÖNDERİLDİ

Hazırlanan fezleke, iddianame düzenlenmesi amacıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Soruşturmanın sonucunda suçluların alacağı cezalar, kamuoyunun dikkatle takip ettiği bu davada merak konusu.

Kaynak: İHA