Harris, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı'nın (WFP) Gazze'nin kuzeyine uzun süredir gıda yardımı ulaşmadığını belirten açıklamasına atıfta bulunarak, İsrail'in insani yardımın bölgeye girişini kolaylaştırmak için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

“İsrail Yardım Akışını Kolaylaştırmalı”

Kamala Harris, WFP’nin açıklamasına dayanarak X sosyal medya hesabında bir mesaj yayımladı. Mesajında, "BM, yaklaşık iki haftadır Gazze'nin kuzeyine gıda ulaşmadığını bildirdi. İsrail'in insani yardıma erişimi sağlamak adına acil önlemler alması gerekiyor." ifadelerine yer verdi. Bu sözlerle, bölgede zor koşullar altında yaşayan sivil halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması için yardımın önemine dikkat çekti.

Ankara'da minibüste genç kızı taciz ettiği öne sürülen kişi yakalandı Ankara'da minibüste genç kızı taciz ettiği öne sürülen kişi yakalandı

Temel İhtiyaçlara Erişim ve Hukuka Saygı Vurgusu

Harris, mesajında Gazze’deki sivillerin korunması ve gıda, su, ilaç gibi hayati ihtiyaçlara erişimin sağlanmasının gerekliliğini vurguladı. Aynı zamanda, uluslararası insancıl hukuka uyulmasının önemine işaret ederek, savaş ve çatışma durumlarında bu hukukun koruyucu rolüne dikkat çekti.

WFP: “1 Ekim’den Bu Yana Yardım Ulaşmadı”

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın 12 Ekim’de yayımladığı raporda, Gazze'nin kuzeyine gıda yardımı taşıyan ana geçişlerin kapalı olduğu ve 1 Ekim'den bu yana bölgeye hiçbir yardımın ulaşamadığı bilgisi verilmişti. Raporda ayrıca, bölgedeki gıda dağıtım merkezleri, mutfaklar ve fırınların hava saldırıları ve tahliye emirleri nedeniyle kapalı durumda olduğu belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı