İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı verilere göre, Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Van, Samsun, Erzurum, Manisa, Artvin, Ardahan, Antalya, Balıkesir, Siirt, Tekirdağ, Karaman, Gaziantep, Edirne, Aksaray, Kahramanmaraş ve Hakkari illerinde düzenlenen operasyonlar sonucunda uyuşturucu ticareti ve imalatına karıştığı belirlenen 49 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 22’si tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 24 şüpheli hakkındaki soruşturmalar ise devam ediyor.

Ele Geçirilen Uyuşturucu Miktarı Şaşırtıcı

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda, 1 ton 971 kilogram uyuşturucu madde, 4 milyon 389 bin kök kenevir ve skunk bitkisi ile 267 bin 593 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Yetkililer, bu operasyonların uyuşturucu madde üretimi ve dağıtımına büyük darbe vurduğunu belirtti.

Van’da kaybolan Rojin için termal kameralı dronlarla arama çalışması Van’da kaybolan Rojin için termal kameralı dronlarla arama çalışması

Yılın Genel Tablosu

Bakan Yerlikaya, 4 Haziran 2023 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılan operasyonların genel bir değerlendirmesini de paylaştı. Bu dönemde ülke genelinde 62 bin 132 uyuşturucu operasyonu düzenlenirken, 42 bin 908 kişi tutuklandı. Ayrıca, 163,7 ton uyuşturucu madde, 79,5 milyon uyuşturucu hap ve 261,4 milyon kök kenevir ele geçirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı