2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı 2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurt başvurularının başladığını duyurdu. Öğrenciler, 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet kapısı üzerinden başvurularını yapabilecekler.

Başvuru sürecinde öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanlar alınacak. Başvurular tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşuyla iş birliği yapılarak, öğrencilerin beyanları titizlikle değerlendirilecek ve sonuçlar açıklanacak.

Yerleştirme sürecinde ailenin gelir ve sosyal durumu ile öğrencinin başarı kriterleri dikkate alınarak başvurular değerlendirilecek. Başvuru beyanlarının doğruluğu, Yükseköğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından incelenecek.

GSB yurtları, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla önemli bir rol oynamakta ve başvuru sürecinin adil bir şekilde yürütülmesi için gerekli tüm tedbirler alınmış durumda. Öğrencilerin yurt başvurularını belirtilen süre içerisinde tamamlamaları ve beyanlarını doğru bir şekilde sunmaları büyük önem taşıyor.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından yurt yerleştirme sonuçları açıklanacak ve öğrenciler yurtlarına yerleşmek için hazırlıklarına başlayacaklar.

Muhabir: Haber Bülteni