Eğitim

2024 Başarı Teşvik Programı başvurusu... Takdir ve teşekkür alan öğrencilere karne hediyesi parası verilecek mi?

Başarı Teşvik Programı, devlet okullarındaki başarılı öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir yardım programıdır. Program kapsamında, sosyal yardım alan ailelerin ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki çocuklarına net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, üniversite öğrencilerine ise net asgari ücret kadar başarı desteği sağlanmaktadır. Bu sene de başarılı öğrencilere 5.104 TL karne hediyesi verileceği merak konusu. İşte detaylar...

Abone Ol

Başarı Teşvik Programı, devlet okullarındaki başarılı öğrencilere yönelik bir yardım programıdır. Bu program kapsamında, sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerin ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki çocuklarına net asgari ücretin %60'ına kadar destek sağlanırken, üniversite öğrencilerine ise net asgari ücret kadar maddi yardım yapılmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu desteğin devam edeceğini ve 2024 yılında başarılı öğrencilere 5.104 TL karne hediyesi sunulacağını belirtmiştir.

Karne Hediyesi ve Başvuru Süreci

Öğrenciler ve veliler, karne hediyesi parası başvurularının nasıl ve ne zaman yapılacağı konusunda bilgi edinmek için süreç hakkında güncel haberleri takip etmektedir. 2024 yılında başarılı öğrencilerin bu destekten faydalanıp faydalanamayacağı ve başvuru süreci ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Başarı Teşvik Programı ve Kimlere Ne Kadar Yatar?

Başarı Teşvik Programı, öğrencilerin başarılı oldukları düzeye göre değişen bir ödeme sağlar. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere net asgari ücretin %60'ına kadar, lise öğrencilerine ise net asgari ücret kadar destek sunulmaktadır. Bu durumda, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere toplamda 10.262 TL, lise seviyesindeki öğrencilere ise 17.002 TL ödeme yapılacaktır.

Başvurular ve Karne Alış Süreci

Başarı teşvik programına başvuruların ne zaman başlayacağına dair resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Öğrenciler, karne hediyesi almak için başvuru sürecini yakından takip etmektedir.

Karneler Ne Zaman Alınacak?

Karne dağıtımı genellikle 09.00 ile 10.30 saatleri arasında yapılırken, öğlenci öğrenciler ise karnelerini 11.00 ile 12.00 saatleri arasında alabilirler.