Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

e-Plan Otomasyon Sistemi, mekânsal planlar ve ruhsat bilgilerini yetki bazında görüntülemeyi sağlayan bir uygulamadır. Bu sistem, mülk sahiplerinin hem web hem de mobil uygulama aracılığıyla imar planlarına erişim sağlamasına olanak tanır. Artık mülk sahipleri, askıdaki ve yürürlükte olan imar planlarını inceleyebilir ve bu planlara itiraz edebilirler.

İmar Durumu Nasıl Sorgulanır?

e-Plan otomasyon uygulaması, kullanıcıların il, ilçe, mahalle, ada, parsel ve plan bilgilerini girerek imar durum belgelerine ulaşmasını sağlar. Bu bilgiler girildikten sonra, bölgenin imar durumuna dair detaylı bilgilere erişilebilir. İmar durumu sorgulama işlemi için https://e-plan.gov.tr/e-plan/html/imarDurumu.html adresinden gerekli bilgileri doldurmanız yeterlidir.

Vatandaşlar Planlara İtiraz Edebilecek

e-Plan Otomasyon Sistemi üzerinde yapılan son güncellemeler ile askıya çıkarılan tüm imar planları hakkında parsel maliklerine e-Devlet üzerinden bilgilendirme yapılmaktadır. Vatandaşlar, e-Devlet şifreleri ile web uygulaması üzerinden planlara itirazda bulunabilirler.

İmar Durum Belgesi Ne İşe Yarar?

İmar durum belgesi, sahip olduğunuz mülkün bağlı olduğu belediyeden alınan ve arsanın imar durumu konusunda bilgi veren bir belgedir. Bu belge, arsa üzerinde yapılacak yapılaşma ile ilgili fiziki ve teknik şartları içerir. İmar durum belgesi ile arsanın üzerine inşa edilecek yapının boyutları, yüksekliği ve diğer önemli detaylar öğrenilebilir.

Muhabir: Haber Bülteni