Spor

2024 Paris Olimpiyat Oyunları ne zaman başlıyor?

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları için geri sayım Milli sporcularımız da atıcılık, atletizm, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, güreş, halter, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme gibi birçok branşta Paris'te madalya için yarışacak. Peki, Olimpiyatlar ne zaman başlıyor? İşte, detaylar…

Abone Ol

4 yılda bir yapılan dünyanın en büyük spor organizasyonu Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na az bir süre kala sporseverler oyunların başlayacağı tarihleri merak edip araştırmaya başladı. İşte, 2024 Paris Olimpiyatları tarihi ve detayları...

OLİMPİYATLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Paris'te düzenlenecek 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz Cuma günü Türkiye Saati ile (TSİ) 22.00'de yapılacak açılış töreniyle resmen başlayacak. 33. Yaz Olimpiyatları'nın açılış töreni, Seine Nehri'nde yapılacak.

10 BİNDEN FAZLA SPORCU MADALYA İÇİN YARIŞACAK

Yaz Olimpiyatları, 1900 ve 1924'ten sonra 3. kez Fransa'da düzenlenecek. Paris 2024'te, olimpik programda sabit yer alan 28 branşa ek olarak breakdans, sportif tırmanış, kaykay ve dalga sörfü de yer alacak. 17 gün sürecek müsabakalarda 10 bin 500 sporcu madalya mücadelesi verecek.

Madalya kazanan sporcular, Paris'ten bir parçayı da yanlarında götürebilecek. Eyfel Kulesi'nin tadilatı sırasında değiştirilen parçalar, sporcuların boyunlarına asılacak altın, gümüş ve bronz madalyaların içine yerleştirildi. Böylece madalya alan sporcular, Eyfel Kulesi'nden orijinal bir parçayı göğüslerinde taşıyacaklar. Madalyaların ortasına yerleştirilen demir parçalarının her biri 18 gram ağırlığında olacak.