2024-YKS'ye başvuran adayların, ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) bulunan "https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle" adresinden eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve onaylamaları gerekiyor. Bu işlemlerin 28 Haziran saat 16.00'ya kadar tamamlanması şart.

Güncelleme ve Onaylama Süreci

Eğitim bilgileri e-Okul'a eklenemeyen adaylar, bilgilerini Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirerek, ardından "https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle" adresinden onaylatmak zorundalar. Bu işlemler de aynı tarih ve saate kadar yapılmalı.

Bakanlık duyurdu: Yurt başvuruları başladı Bakanlık duyurdu: Yurt başvuruları başladı

Değişiklik ve Düzeltme Talepleri

Adayların bireysel olarak veya okullar aracılığıyla doğrudan ÖSYM'ye yapacakları değişiklik ve düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandırılmayacak. Bu sebeple tüm adayların işlemlerini dikkatli ve doğru bir şekilde yapmaları önem arz ediyor.

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) İşlemleri

Ortaöğretim Başarı Puanı'na (OBP) ilişkin işlemler sırasında, adayın aktif eğitim bilgisi kullanılacak. Eğer adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi aktif değilse, en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacak.

Muhabir: Haber Bülteni