Gündem

2025 yılında altın tahminleri nefes kesti! Altın alacaklar gecikmesin

Küresel ekonomik belirsizliklerin etkisiyle güvenli liman olarak görülen altın, yatırımcıların ilgisini artırmaya devam ediyor. Bank of America (BofA), altın fiyatlarına yönelik yaptığı yeni tahminle dikkatleri üzerine çekti. Bankanın analistleri, önümüzdeki yıllarda altının ons fiyatının 3 bin dolara ulaşmasını bekliyor.

Abone Ol

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, 26 Eylül'de 2 bin 685 dolarla rekor kırmışken, şu anda 2 bin 647 dolar seviyelerinde işlem görüyor. 2023 yılında altın fiyatları, yılbaşından bu yana yüzde 28 oranında bir artış gösterirken, son bir yılda bu rakam yüzde 43'e kadar yükseldi.

BofA’nın 2025 Tahmini

Bank of America, daha önce yaptığı bir raporda, altın fiyatlarının 12-18 ay içinde ons başına 3 bin dolara ulaşabileceğini belirtmişti. Şimdi ise, bu tahmini 2025 yılı için doğruluyor. BofA analistleri, küresel risklerin devam etmesi ve enflasyon baskılarının sürmesi durumunda altın fiyatlarının yükselişine devam edeceğini vurguluyor.

Küresel Ekonomik Belirsizlikler ve Altın

Küresel ekonomik belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin artması, yatırımcıların altına yönelmesine sebep oluyor. Enflasyon, faiz oranları ve döviz dalgalanmaları gibi faktörler, yatırımcıların altın gibi değerli madenlere yönelmesini teşvik ediyor. BofA'nın tahminleri, bu eğilimin önümüzdeki yıllarda da süreceğini gösteriyor.